23 Ağustos, 2011

Halil Özgen yüregine saglık..


Hayatınızda çok defa birilerini sevmiş veya birileri tarafından sevilmişsinizdir. Çoğu defa bu sevgileri yeterli bulup, fedakarlık yaptığınızı da düşünmüşsünüzdür. Bütün bunlara rağmen de haksızlığa uğradığınızı kabullenip, terkedilmişsinizdir ya da terketmişsinizdir. Bu olan bitenler karşısında sadece üzülmüş ve değerlerin bilinmediği, sevgiye haksızlık yapıldığı fikrine sahip çıkmak suretiyle karşı tarafı suçlamışsınızdır.
Peki ya siz gerçekten sevdiniz mi? Ona olan sevginizi söylemeniz kolay oldu mu? Bunun sancısını günlerce içinizde çektiniz mi?
İnsan sevdiği zaman önce saklar o sevgiyi içinde. Sevdiğine söylemekten çekinir bunu. Beyninin içini tırmalar durur, düşünceler. Kendi kendini yer insan sevgide. Sonra kalbinin içine girer. Kuşatır o kalbi en derinlerine kadar. Sancılar çektirir. Acıtır sol yanınızı. Sonra gözler başlar ağlamaya. Dökülür yanaktan yaşlar umarsızca. Dudaklarda taşıyamaz, ele verir kendini, sevdiğinin adını her anmaya çalıştığında, büzülür kalırlar. Tıpkı bir çocuğun ağlamaklı çaresizlikleri içindeki hali gibi. Burnunun kemiklerini sızlatır ta en derinlerden bir acı. Benliğine ulaşır, ruhunu kaplar, sevdiği ile dolar, taşar her şey. Sonra siz söylemekten çekinseniz bile, sevdiğiniz anlar sizde olan biten tüm bu hadiseleri. Gerçekten seven anlamaz mı sanıyorsun? Alır sizi gönül dünyasına. Yaşatır o sımsıcak sevginizi basıp bağrına.
Sen hiç gerçekten sevdin mi birini? Sevilmediğin için değil, terkedildiğin için değil, hakkıyla gerçekten sevemediğin için ağladığın oldu mu?
İnsan hep kendine yapılanlara ağlar. Sevgisine karşılık bulamadığına ağlar. Ama bunlar marifet değil ki. Aşkı için ağlayanlar, sevgisi için gözyaşı dökenler, neden bencillik yapıyorsunuz. Kendiniz için ağlıyorsunuz. Gösterdiğin sevgin adına üzülüyorsun. Sen sevgine karşılık, sevdiğinden bir karşılık beklemek için sevmedin ki. Gerçek sevgi de seviyorsunuz diye yaptıklarının bedelini satın alma yoktur ki. Sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı? Anlatmasın kimse bana, sevdiği için yaptığı güzellikleri. Sevdiğin bu yaptıklarını bilse ne olur, bilmese ne olur. Senin sevgin teşhir midir? Sen bil, sen yaşa ve bırak o görmeye çalışsın. Göremedi diye de üzülme. Anlamadı diye sevgini de geri çekme. Sonra çok seviyorum diye anlattığın sevginde yalancı durumuna düşersin.
Bana söyle hiç gerçekten sevdin mi şimdi?
Sabahlara kadar deli tavuk gibi boş sokaklarda günlerce aç ve biçare dolaştın mı? Geceleri bomboş sokaklarda onun için deli divane gibi dönüp, durdun mu? İnsan dönmeli etrafında sevdiğinin, başı dönüp, düşene kadar o ıssız sokaklarda. Ona ulaştıramayacağını bilsen bile her gün bir çiçekçiden gül alıp, Sevdiğinin hasretiyle yanıp, koklamalı insan. Sana her gün çiçekler alıyordum ama sen bunu bilmiyordun. Bilmesin ne olur. Bir kere de gerçekten karşılıksız sev.
Seveceksin. Hiç sıkılmadan. Yılmadan. Öyle herkesi sevmeyeceksin. Sevdin mi birini seveceksin. Ona her şeyini vereceksin. Bu da yeter demeden vereceksin. Adam gibi seveceksin yani. Yıllarca içinde büyüttüğün sevgini demet demet sunacaksın. Öyle çok ve öyle büyük olacak ki sevdan, dağlara yüklesen taşıyamayacak kadar ağır olacak.
Üzmeyeceksin. Seni anlamıyor diye, sana yanlış yapıyor diye ona kötü sözler söylemeyeceksin. Sonra bakarsın barışırsın. Geriye dönüpte ona söylediğin kötü sözler altında kalmak istemiyorsan susacaksın. Sevgin için susacaksın. Öyle kolay yıpratmayacaksın sevgini. Öyle kolay olmayacak yaralamak. Susacaksın işte. O anlamasa bile sen susacaksın. Saklayacaksın sevgini. Muhafaza edeceksin. Zarar gelmesin diye susacaksın. Öfkene hakim olacaksın yani. Sen hiç gerçekten sevdin mi arkadaş?
Sevdiğini esir almayacaksın. Onu hayallerinden, dostlarından, hobilerinden uzaklaştırmayacaksın. Sevgin ona özgürlük vermeli. Kafeslere hapsetmeyeceksin kıskançlık duygularına sığınıp. Sevgini kafeslere koysan ne kadar mutlu edersin onu, o kafesin içini altınlarla, ziynetlerle süslesen bile. Kafesi güzelleştirmenin ne anlamı var. Bırakacaksın. Uçacak etrafında. Başına konacak. Şarkılar söyleyecek. Ara sıra dolaşacak. Ama merak etme yine sana gelecek. Çokta sıkmayacaksın onu. Senden uzaklaşmak istediğinde bırakacaksın. Korkma sen onu gerçekten sevdiysen, o yine sana gelecek. Bırak o karar versin buna. O gelmek istesin yine sana. O uzaklaştı diye vazgeçmeyeceksin sevginden. Sevgin öyle hemen vazgeçilecek olmayacak işte. Unutma sen onu, o seni sevmeden önce sevmiştin. Şimdi senden uzaklaştı diye sevgini mi azaltacaksın. Yanındayken kolaydır sevmesi. Gittiğinde sevmeyi öğreneceksin. Yine de sevebilmeyi. Umut etmeyi öğreneceksin. Sen gerçekten sevdin mi şimdi söylesene bana?
Sevgin sana neler öğretiyormuş bak. Gördün mü şimdi? Gerçek sevgi insana neler öğretiyormuş. Sevgiyi öyle tek başına bir kelime mi sandın. Etrafındaki kelimelere bak. Sabır, umut, merhamet, suskunluk, beklemek, acı, aşk, özgürlük, dayanma, kabullenme ve daha neler neler öğretir sana sevgi.
Gerçekten sev sevdiğini. Bir denemeliyim, demeyeceksin. Sevgi denenmez. Gireceksen bu sevdaya, yemin edeceksin bir kere. Bir daha dönmeyi döneklik sayacaksın. Sevmeyi öyle hafife almayacaksın. Sonra sevgin ayaklar altında gezer. Bir onun koynunda, bir bunun boynunda, birde şunun ellerinde dolaşır durur. Bir tanesi olmalı insanın. Nur tanesi, gül tanesi olmalı. Sevgi bölüşülmez. Başkalarıyla paylaşılmaz öyle. Birini seveceksin. Birine bakacaksın. Biri sadece o gözlerde yaşayacak. Öyle herkesi yaşatmayacaksın. İhanet etmeyecek gözler o sevgiye.

3 yorum:

  1. öncelikle söyleyeceklerimin sevgili yani karşı cins için söyleyeceğimi belirtmeliyim. birini sevdin ve o seni sevmedi, karşılık vermedi olabilir. onu sevdin diye başkasını sevmeyecek misin, sevgine bağlı kalıp hayatına başkasını sokmayacak mısın? münzevi bir hayat mı yaşayacaksın? böyle bir durumda sevgine karşılık verecek başka bir sevgili arayacaksn. bence sevgi karşılıklı değilse bitmeye mahkumdur. ha karşılıklı olduktan sonra o zaman başkasını görmeyecek, başkasına bakmayacaksın. tek olacak :D

    YanıtlaSil
  2. aynen öyle.. ama gerçekten sevdiysen başkasını sevmek o kadar kolay olmamalı. Umut edip beklemek de bi seçenek. "Sevgi denenmez. Gireceksen bu sevdaya, yemin edeceksin bir kere. Bir daha dönmeyi döneklik sayacaksın. Sevmeyi öyle hafife almayacaksın" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Ben Halil Özgen. Öncelikle yazımı paylaştığınız için teşekkür ederim. Yazılarımın geri kalanını sitemden takip edebilirsiniz. www.halilozgen.com

      Sil